Hundeudstyr

Undgå pletter på gulvet med bleer til hunde

At benytte bleer til hunde i pottetræningsperioden har mange fordele. Det bidrager først og fremmest til at holde hjemmet rent og fri for uønskede overraskelser. Hundehvalpe har en naturlig trang til at besørge, og det kan være udfordrende at få dem til at forstå, at indendørs ikke er et egnet sted. Bleer til hunde hjælper med at beskytte gulve, møbler og andre områder mod pletter og lugt, indtil hvalpen er trænet til at gøre sit besørge udenfor. En anden fordel ved bleer til hunde, er at det kan medvirke til at gøre selv pottetræningen til en mere behagelig oplevelse, både for hunden og for ejeren. Uheld kan ske når som helst og ved at bruge bleer til sin hund gør, at man ikke behøver at bekymre sig om at skulle i gang med at gøre rent efter sin hund i tide og utide. En hundeble til små hunde kan med andre ord, gør det at skulle pottetræne sin hundehvalp til en mere bekvem oplevelse. Hvis du har en hvalp og står overfor at skulle træne den, og overvejer at bruge hundebleer til formålet, så kan du med fordel læse med og finde viden og inspiration, til hvilke bleer man skal vælge, sådan så dig og din hund kan få den bedste oplevelse, når det kommer til pottetræningen.

Sådan pottetræner du din hund

Pottetræning af en hundehvalp er en central del af den tidlige hundeopdragelse, der både kræver tid og tålmodighed. En central del af det, at træne en hvalp til at besørge udenfor, er at rose og belønne den, og undlade at stresse den. En måde man kan belønne den, når den gør det rigtige, er ved at give den en form for snack, som f.eks. et tyggeben til hunde. Dette kan være med til at motivere hunden og gøre det til en bedre oplevelse, at skulle have en ble på, men også når det kommer til at skulle udenfor, for at besørge. Når hvalpen signalerer, at den skal besørge, bør du omgående tage den med dig ud. Når hvalpen gør det på det rigtige sted, skal du roligt rose den for at forstærke den positive adfærd.

Hvalpe har ofte brug for at besørge efter måltider, efter legeperioder eller efter en lur. En tommelfingerregel er, at hvalpe kan holde sig i cirka en time for hver måned, de er gamle. Så en to måneder gammel hvalp vil ofte skulle besørge hver anden time. Dette kan dog variere fra hund til hund og bør derfor blot være et udgangspunkt. For at sikre at ens hund har et så sundt og velfungerende fordøjelsessystem som muligt, kan man med fordel give den forskellige former for tilskud til kosten, som f.eks. fiskeolie til hunde. Dette kan samtidig være med til at forebygge forskellige former for sygdomme og sikre en hund i en sund balance.

Bleer til hunde med forskellige formål

Umiddelbart vil de fleste tænke på bleer til hunde, som noget man eksklusivt bruger til pottetræning, men faktisk findes der forskellige typer af hundebleer, hvilket kan skabe forvirring for dem, som ikke har erfaring med hundebleer. Hvis man f.eks. har en gammel hund, så er bleer til hunde med inkontinens det man skal gå efter. En anden type hundeble er bleer til hunde i løbetid. Der kan samtidig være forskel på en ble til hanhund og til hunhunde, men for det meste vil bleer til hunde være passende til begge køn.

Uanset hvilken type hundeble man har brug for, så er der nogle forskellige faktorer, som er værd at overveje inden man køber bleer til sin hund. Først og fremmest skal man sikre sig at man finder en ble, som matcher størrelsen på ens hund ud fra både alder og race. Dette vil sikre optimal komfort og pasform og gør det til en bedre oplevelse for hunden. Derudover skal man være opmærksom på materialets kvalitet, så man er sikker på at man ikke oplever lækager eller at bleen ikke kan absorbere indholdet.

Kosten har betydning for ens hunds afføring og ved at være opmærksom på at give hunden det bedste hundefoder, kan man også påvirke effekten af den valgte ble. Derfor bør man være ekstra opmærksom på materialets kvalitet. Ved at være opmærksom på disse faktorer, er der en større sandsynlighed for, at man vælger den ble, som kan være med til at hjælpe din hund, uanset alder, at undgå store eller små uheld, og ikke mindst dig, med at træne din hund til at ikke at besørge indenfor.