Hundeudstyr

Klæd din firbenede ven på med hundestrømper

Hundestrømper er et særligt stykke hundetilbehør, designet til at beskytte hundens poter hvilket giver hunden en række fordele. Som en slags beskyttelseslag dækker hundestrømper poteområdet og minimerer direkte kontakt med hårde overflader. Dette kan være yderst gavnligt i f.eks. koldt vejr, hvor is og salt kan forårsage irritation eller i varmt vejr, hvor beton kan blive for varmt for poterne. Man hundestrømper har skridsikkert materiale i bunden, der gør at hunden kan stå bedre fast, eksempelvis på et trægulv. På samme måde man vil gå efter det bedste hundefoder til sin hund, bør man også gå efter de bedste hundestrømper, da det i sidste ende er ens hunds velbefindende det drejer sig om.

Er hundestrømper og hundesko det samme?

Hundestrømper og hundesko er to forskellige, men beslægtede typer af hundetilbehør. Hundestrømper, kan bruges til at beskytte mod ujævne overflader eller indendørs ved glatte gulve, hvorimod hundesko er mere robuste og giver mere intensiv beskyttelse, især i barsk terræn eller ekstreme vejrforhold. Hundesko er ofte mere holdbare, men kan være mindre behagelige for hunden at have på i lange perioder. Som et ekstra tip, hvis din hund er mindre fortrolig med at have ting på fødderne, kan du prøve at bruge et snusetæppe til at gøre introduktionen til både strømper og sko mere behagelig og sjov.

Hvis din hund ikke reagerer positivt på at få hundestrømper på, er det en god idé at introducere dem til hunden stille og roligt. Lad dem eventuelt snuse til dem og lege med dem, inden du prøver at give hunden dem på. Herefter lad dem kun sidde på et par minutter ad gangen, så din hund kan vænne sig til dem. Her kan du med fordel give din hund snacks eller godbidder, som f.eks. et tyggeben, som en belønning for dens villighed til at prøve strømperne på. Godbidder kan også bruges til at aflede hunde, som reagere særligt modvilligt, når det kommer til at få sin hund til at gå med hundestrømper eller hundesko for den sags skyld.

Dette skal man overveje inden man køber hundestrømper til sin hund

Inden du investerer i hundestrømper til din firbenede ven, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser. Først og fremmest skal du overveje, om din hund overhovedet vil have gavn af at bære hundestrømper. Hvis din hund ofte går på ru terræn, i ekstreme vejrforhold, eller hvis den har følsomme poter eller en skade, kan hundestrømper være en fordel. For hunde, der primært går på blødere overflader, kan behovet være mindre akut og der vil dermed ikke være nogen større fordel eller formål, med hundestrømper til din hund.

Derudover skal du overveje den rigtige pasform. En for stram strømpe kan være ubehagelig og begrænse blodgennemstrømningen, mens en for løs strømpe kan glide af. Du skal også tage højde for, om hundestrømpernes materiale er egnet til din hunds aktivitetsniveau og det miljø, de vil blive brugt i. Det er også en rigtig god idé at kigge efter skridsikre hundestrømper, som gør at din hund vil kunne stå fast på glatte overflader indendørs som udendørs, forudsat at strømperne kan bruges udenfor for hjemmet. Hvis de skal bruges udendørs, så er det en god idé at leder efter vandtætte hundestrømper, især hvis det er vinter.

Vær opmærksom på din hunds reaktion på strømperne

Som med alt andet man introducerer en hund for, som den ikke har noget kendskab til, hvad end det er fiskeolie til hunde eller strømper til hunde, så er det vigtigt at man er observerende og opmærksom på, hvordan ens hund reagerer. Nogle hunde reagerer stærkt og enten ved at begynde at gø eller løbe rundt, eller ved at blive bange og lægge sig ned. Andre hunde reagerer ikke synderligt og brokker sig måske kun et par minutter, inden den fortsætter sin rutine Ved at være opmærksom kan man bedre hjælpe sin hund.

Hvis man har en hund der reagerer med angst eller frygt, så sørg for at give den ekstra meget opmærksom hed og kærlighed, indtil den vænner sig til følelsen af at have hundestrømperne på. Sørg for at udvise ro og tålmodighed, så din hund ikke får en opfattelse af, at du er vred over at den ikke vil have strømperne på. Dette kan skabe en selvforstærkende modstand mod hundestrømperne og dermed gøre, at det, at få din hund til at bære hundestrømper, vil være et slag du har tabt på forhånd. Med tålmodighed og kærlighed kommer man længst, og har man fokus på dette, vil ens hunde stille og roligt vænne sig til hundestrømper.