Hundeudstyr

Overhold loven med et hundetegn

Et hundetegn er en form for identifikation, som er designet til hunde. Disse tegn, også kaldet tags, er oftest lavet af metal eller plast, som er indgraveret med vigtige informationer som f.eks. hundens navn og ejerens kontaktinformation. Formålet med et hundetegn er som sagt, at man kan identificere hunden og dens ejer, hvis den f.eks. skulle løbe væk eller på andre måder komme på afveje. Det er vigtigt at man sørger for at der er tale om et holdbart hundetegn, da et hundetegn i dårlig kvalitet, vil kunne knække og falde af, lettere end f.eks. messing hundetegn. På den måde sikrer man sig, at ens hund altid kan identificeres i tilfælde af at den skulle blive væk eller løbe hjemmefra. Et hundetegn børe være af en kvalitet der gør, at man ikke behøver at bekymre sig om at det skulle falde eller knække af. På samme måde som med den bedste hundesele, bør det bedste hundetegn være i en kvalitet, der gør at man kan stole på at det vil kunne leve op til sin funktion.

Kræver loven at man har et hundetegn?

I henhold til dansk lovgivning er det påkrævet, at alle hunde over fire måneder gamle er udstyret med et hundetegn. Dette krav er implementeret i Hundeloven, der har til formål at fremme sikkerhed og velfærd for både hunde og mennesker. Reglen om hundetegn blev vedtaget som en foranstaltning, der kan være med til at lette identifikationen af hunde der på en eller anden måde bliver væk fra sin ejer. Alderskravet på 4 måneder skal ses i lyset af hundens udvikling. Det er ofte på dette stadie, at den vil begynde at udforske omverden mere og mere, hvilket samtidig øger risikoen for, at den kan fare vild eller løbe væk fra sin ejer.

For at minimere risikoen for at ens hund løber væk, så er det vigtigt at man sørger for at træne sin hund til at adlyde ens kommandoer på samme måde, som man ville gøre med en hund der gør af forbipasserende. Der findes mange måder man kan træne sin hund på, hvor den mest almindelige er lydighedstræning. En af de andre metoder der kan være til gavn, når det kommer til at træne sin hund, er en metode som mange umiddelbart ikke ville overveje. Et snusetæppe til hunde, kan være med til at træne hundens adfærd og dermed gøre den mere modtagelig overfor at adlyde sin ejers kommandoer. Uanset hvilken metode man hælder til, så er det vigtigt at man sørger for at lydighedstræne sin hund, allerede fra en tidlig alder. Ved at starte tidligt, så er det mere sandsynligt at man har en hund, som både er lydig, men også i mental balance.

Hvad skal der stå på et hundetegn?

Da et hundetegn fungerer som en form for identifikation af både hund og ejer, er der nogle specifikke oplysninger som loven foreskriver skal være til stede. Ejerens fulde navn og adresse være angivet med bogstaver, som er lette at læse. Bogstaverne skal derfor være minimum 2 millimeter høje. Teksten skal være enten indgraveret eller præget på en holdbar måde, så bogstaverne ikke bliver slidt af med tiden. Disse regler for hundetegn er et lovkrav, men man kan med fordel også overveje at tilføje andre oplysninger, som f.eks. ejerens telefonnummer og hundens navn. Dette kan være med til at lette identifikationen af hunden.

Hvor køber man et hundetegn?

I dag kan hundetegn købes i mange forskellige butikker samt på internettet. Fysiske butikker som dyrehandlere og dyreklinikker tilbyder et bredt udvalg af hundetegn, ofte med indgravering inkluderet i prisen. På internettet finder du et stort antal webshops, der specialiserer sig i hundetegn med et væld af design, materialer og størrelser. Her kan du tilpasse dit hundetegn og få det leveret direkte til din dør. Husk, uanset hvor du køber dit hundetegn, er det vigtigt, at alle nødvendige informationer er korrekt indgraveret for at øge chancerne for en hurtig og sikker genforening, hvis din hund nogensinde skulle blive væk.

Hvor meget koster et hundetegn?

Hundetegn kommer i mange forskellige størrelser og materialer, og dermed forskellige kvalitetsniveauer. Dette har selvsagt indflydelse på prisen. Man kan derfor ikke definere en specifik pris på et hundetegn, men blot konstatere, at hundetegn findes i mange forskellige prisklasser, bestemt af de ovenstående faktorer. Budget er derfor en del af det at finde ud af, hvilket hundetegn man skal gå efter. Når man skal købe et hundetegn, skal man derfor ikke blot have fokus på ting som størrelse, materialer og kvalitet, men også det budget man har til rådighed eller man er villig til at bruge på det, at købe det rigtige hundetegn til sin hund.

Hundetegn kommer i mange former

Et hundetegn er mere end blot en praktisk foranstaltning til at identificere din firbenede ven. De er i stigende grad blevet en måde at udtrykke hundens personlighed og stil. Der er et bredt udvalg af hundetegn til rådighed, og de kommer i mange former, farver og designs, der passer til enhver smag. Et eksempel er messing hundetegn, som har en klassisk og tidløs æstetik. Messing er et robust og holdbart materiale, der er i stand til at modstå de kræfter, som din hund kan udsætte det for. Materialet er dog ikke det eneste der kan adskille de forskellige hundetegn fra hinanden. Designet er også en faktor som kan variere meget og der findes da også et væld af forskellige figurer, objekter og andet, som hundeejerne kan vælge imellem.

For hundeejere, der søger noget mere legende, er hundetegn formet som forskellige objekter relateret til hunde, utroligt populære. Hundetegn kødben og hundetegn pote er nogle af de mest populære søgeord anvendt, når hundeejere bruger søgemaskiner til at finde et hundetegn til deres hund. Et hundetegn formet som et objekt relateret til hunde, kan være en sjov tilgang til et seriøst emne. Alt efter hvad ens egne præferencer er, kan man derfor vælge et hundetegn, som både udtrykker hundens personlighed og ens egen smag, og ens ønsker for hvordan ens hund skal se ud. Det bedste hundetegn er det, der lever op til de specifikke krav og forventninger den enkelte hundeejer har og til de krav lovgivningen på området dikterer.

Hvor kan man købe hundetegn med gravering?

Bekendtgørelsen om skilte til hunde angiver, at et hundetegns informationer skal være ”påført skiltet ved prægning, indgravering eller på anden lige så holdbar måde.”. Når det kommer til hundetegn med gravering så er der rigtigt nok mange forhandler, som tilbyder dette som en af prisen for hundetegnet, men det er langtfra alle. Derudover er det de færreste der tilbyder særligt mange valgmuligheder, når det kommer til skrifttype osv. Derfor vælger mange hundeejere at købe et hundetegn uden gravering, for at efterfølgende få det lavet et andet sted. Dette gør at man har større kontrol over hvordan det endelige resultat ser ud.

For at finde et sted der kan indgravere eller præge ens hundetegn på den måde man gerne vil have det, kan man med fordel benytte sig af Google eller en af de andre søgemaskiner, for at finde frem til dem. Hvis man skal til at rende rundt til alle de forskellige butikker, der sælger alt lige fra hundetegn til hundefoder, så risikerer man at skulle rundt til rigtigt mange butikker, før man finde en butik der tilbyder denne form for service. Ved at bruge internettet kan man spare sig selv for både tid og besvær, der kan følge med, når man skal finde butikker, enten fysisk eller på internettet, der har forskellige hundetegn med tilpasset gravering. Det vil de fleste hundeejere i sidste ende sætte pris på at de gjorde, fremfor at vælge et standard produkt.

Kan man selv designe sit hundetegn?

I forlængelse af ovenstående, så er der også dem, som ikke blot ønsker kontrol over skrifttype og størrelse, men også over selve materialet og udformningen af hundetegnet. Der findes producenter og butikker, som tilbyder at man selv kan designet sit hundetegn, ned til mindste detalje, men der er ikke mange af dem. En anden forhindring for mange, når det kommer til designet af ens hundetegn, er prisen. At designet sit eget hundetegn fra bunden kan være en bekostelig affære, som er de færreste forundt. Dette skal man derfor være opmærksom på, hvis man går og leger med tanken om at designet et specielt hundetegn til sin hund.

Hvis man vil finde en forhandler eller en producent, som tilbyder at man selv kan designet hundetegnet fra bunden, så vil man på samme måde som skrevet ovenfor, lettest kunne finde det, ved at bruge internettet. At søge på internettet giver alle de informationer man har brug for, hurtigt og nemt, og det bedste af det hele er, at man ikke engang behøver at rejse sig fra sin sofa. Mange forhandlere der tilbyder denne service, tilbyder nemlig også at man kan sidde ved sin egen computer eller smartphone og designe sit hundetegn derigennem. Dette gør det en nemt overskuelig og utroligt let proces, at designet et hundetegn fra bunden.

Derfor må du ikke gå på kompromis når det kommer til hundetegnet

Et hundetegn adskiller sig ikke fra andre produkter til hunde, hvad end der er tale om kødben eller kosttilskud som fiskeolie, når det kommer til sammenhængen mellem pris og kvalitet. Som med så mange andre produkter til hunde, så finder mange det fristende at prøve at spare nogle penge, ved at vælge et produkt til en pris der er lavere end gennemsnittet. Dette er sjældent en god idé, da pris og kvalitet som sagt oftest hænger sammen. Men det er ikke kun prisen, som er et område hvor man ikke bør springe over hvor gærdet er lavest. Der er også andre faktorer som man på ingen måde bør gø på kompromis med.

Da hundetegnet er underkastet nogle meget specifikke regler, betyder det at man ikke har frit spil, når det kommer til designet. Først og fremmest skal hundetegnet være udformet i et materiale, der er stærk og robust nok, til at det ikke vil gå i stykker. Derfor bør man ikke gå på kompromis med materialet og vælge et hundetegn i plastik, selvom prisen er rigtig god. Når det kommer til skrifttypen, så er der ikke andre krav end at bogstaverne skal være minimum 2 millimeter i højden. Derfor er dette et sted hvor man kan godt kan gå på kompromis, men til en vis grænse. Det er dog overordnet set, ikke en god idé at gå på kompromis, når det kommer til et hundetegn, hvilket skyldes både lovkrav, men også vigtigheden af funktionen det har.